Bedrijfsvoering naar een hoger niveau tillen

2 min read

Nu de vaccinaties in een hoog tempo worden geproduceerd en uitgedeeld kan de samenleving langzaam weer op gang komen. Hierdoor worden er weer mogelijkheden gecreëerd voor meer groei binnen bedrijven. Daarnaast is deze periode een goed moment geweest voor een reset en evaluatie binnen een organisatie. Een goed moment dus om je bedrijfsvoering naar een hoger niveau te tillen door het behalen van certificaten als FSSC 22000 en een verbetering van processen.

Gebruik maken van online data

Bedrijfsvoering speelt zich in steeds hogere mate af op online platformen. Een groot voordeel hiervan is de online data die hiermee beschikbaar komt. Online data is een hele bron van informatie waarmee je veel informatie kan inwinnen. Dit geldt voor zowel bedrijven die zich richten op consumenten als die werken met andere bedrijven. Met gebruik van online data kan je ook inzichten krijgen over verwachtingen en mogelijkheden binnen de branche waarin je werkzaam bent.

Doelstellingen

Veranderingen gaan gelijkelijk en het bedrijfsniveau verhogen doe je niet in een dag. Daarom dien je vooraf ook in kaart te brengen wat je doelstellingen zijn en waar je aan wil werken. Zo kun je een stappenplan maken met hoe je als bedrijf naar dit doel toe kan werken. Daar komt bij dat doelstellingen de ontwikkelingen ook meetbaar maken. Heldere doelstellingen bieden de mogelijkheid om achteraf te bepalen in hoeverre deze zijn behaald en waar nog valkuilen liggen.

Klantbehoeften

Een grote valkuil van veel scale-up bedrijven is dat ze blijven hangen in hun eigen succes. Het product of dienst die zij verlenen verkoopt goed, dus waarom van koers veranderen? Helaas is juist deze gedachtegang er eentje waar veel bedrijven al verloren op zijn gegaan. Door niet verder te kijken naar de behoefte van de klant laat je kansen liggen. Daarbij is het belangrijk om niet alleen passief te kijken naar wat klanten vragen, maar ook actief in de markt onderzoek te doen naar latente behoeftes van klanten.

Certificering

Tot slot, is het behalen van certificaten een goede tool om je bedrijfsvoering te verbeteren. Te denken valt aan certificaten als ISO 14001, maar ook NEN7510 is een dergelijk certificaat die daadwerkelijk waarde toevoegt voor je organisatie.