Kies voor een minilening als je krap zit

2 min read

Waarvoor gebruiken mensen een minilening? Je kent het wel: de ene maand valt net even wat duurder uit dan de andere en dan zul je altijd zien dat er iets stuk gaat dat je echt dient te vervangen omdat je niet zonder kunt. Of vraagt iemand of je een weekendje mee weggaat voor de gezelligheid en heb je daar even niet genoeg euro’s voor op zak. Om dit te kunnen betalen heb je soms maar een paar honderd euro extra nodig die je daarna ook weer snel kunt terugbetalen.

Vraag een minilening aan

In dat geval kun je het beste kiezen voor het afsluiten van een minilening. Een dergelijke lening sluit je af voor bedragen tussen de 100 en 1500 euro. Hoeveel je wilt lenen kun je zelf aangeven en de tijd die je krijgt om de lening terug te betalen kan variëren tussen gemiddeld 15 dagen en anderhalve maand. Hoe meer geld je leent hoe langer je de tijd krijgt om het terug te betalen.

Kies de kredietverstrekker die bij je past

Er zijn diverse aanbieders op internet te vinden waar je terecht kunt voor een minilening. Welke je kiest hangt vooral van jezelf af. Kies altijd voor de lening en de aanbieder die het beste bij jou en je situatie passen. Kijk altijd goed wat de voorwaarden zijn voor terugbetalen zodat je dit ook daadwerkelijk kunt doen. Als je dit namelijk niet op tijd kunt kost het je veel meer geld en dat is natuurlijk niet je bedoeling.

Als je net even wat tekort komt

Als je een minilening afsluit is dat veelal om snel iets te kunnen kopen of om bijvoorbeeld een dagje uit te kunnen bekostigen. Derhalve zorgen de aanbieders er ook voor dat je vaak al binnen 24 uur nadat je de minilening aangevraagd hebt het geld al op je rekening binnenkomt. Zo kun je er meteen gebruik van maken. De gedachte hierachter is ook dat je er niks aan hebt als je er weken op wacht want dan is het vaak niet meer nodig of heb je je salaris ook al weer binnen.