Mustang leisteen

Ongeveer een miljard jaar geleden zijn de eerste leistenen ontstaan. Onze aardkorst bestond uit kleilagen waaruit deze steen ontstond. De Mustang leisteen is één van de eerste soorten leistenen, die toen zijn ontstaan. Het meest resistente gesteente op onze wereld. Mustang Leisteen, ook wel Black Slate genoemd, wordt alleen gevonden in Brazilië. Dit natuursteenproduct wordt in de groeves gespleten waarna de enorme schollen tot tegels worden verwerkt.

Toepassingen

De Mustang heeft een diepzwarte kleur en wordt zowel binnen al buiten gebruikt. Leisteen wordt gevormd door verschillende laagjes, die ook mede door samenspoeling van verschillende materialen wordt gevormd. O.a. kwarts en pyriet zijn stoffen die mee hebben geholpen de leisteen te vormen die wij gebruiken als terrastegels buiten of tegels in huis. Leistenen worden ook wel gebruikt als dakbedekkingen. De Mustang leistenen zijn daar te kostbaar voor.

Chique uitstraling

De Mustang leisteen, heeft mede door zij diepe antracietkleur, een chique uitstraling. De grijs/groene vlammen geven deze leisteen een fantastische uitstraling die zowel in een modern als klassiek interieur tot hun recht komt. Het matte breuk-ruwe oppervlak is gemakkelijk schoon te houden en de stenen kunnen zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt. Het is heel aantrekkelijk om de binnenvloer over te laten lopen naar het buitenterras. Van den Heuvel en van Duuren leveren maatwerk, mede door de directe samenwerking met de steengroeve in Brazilië waar het materiaal van wordt betrokken.

Mustang leisteen

De best verkochte leisteen

De Mustang leisteen is voor het bedrijf van vdh en vd, het best verkochte product op het gebied van leisteen. De kleurschakeringen en de mooie donkere tint geven deze leisteen een gevoel van luxe. Een leisteen met een sfeervol karakter welke bij vele interieurs kan worden toegepast. Een strakke, overwegend witte woonstijl, is helemaal af met deze mooie Mustang tegel. Er zijn vele formaten aan te schaffen. De 30 x 30 cm tot 100 x 50 cm tegels, zijn meestal wel op voorraad voor een binnenvloer.

Dit bedrijf heeft een aantal aantrekkelijke Mustang tegels in de collectie, o.a.,

De Golden Glow

De “gouden” wolken geven deze, overigens antracietkleurige tegel, een elegant en smaakvol aanzien. Het ruwe oppervlak is stoer en robuust en in een strak en minimalistisch interieur prima te gebruiken. Maar ook wanneer de woonstijl wat klassieker oogt is deze Mustang geweldig!

Een andere Mustang variant is de turquoise terrastegel, die voor buitengebruik is bedoeld.

Reacties zijn gesloten.