Spanje, een heerlijk wandelland

Verborgen Parel
Hoewel Spanje als vakantiebestemming vooral bekend staat om zijn mooie kusten en goede feesten, heeft het land zoveel meer te bieden. De Costa Blanca in het Zuiden van Spanje staat vooral bekend om zijn badplaats Benidorm. Wat veel mensen niet weten is dat in het Noorden van de provincie alles te vinden is wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte. Prachtige uitgestrekte valleien omringd door parelwitte stranden en aangename zomerse temperaturen, maken dit gebied ideaal voor een heerlijke wandelvakantie.


Vias Verdes
Vias Verder zijn groene wandelpaden die over oude, ongebruikte spoorwegen lopen en te vinden zijn door heel Spanje. Ze zijn toegankelijk voor jong en oud en je kan er verschillende moeilijkheidsgraden belopen. Er zijn langeafstandspaden, korte wandelpaden en welbekende klassiekers waarbij je al het pracht en praal van de omgeving te zien krijgt. De meeste wandelpaden hebben markeringen zodat je op eigen houtje het gebied kan verkennen. Ook kun je je op veel plekken bij georganiseerde wandelvakanties aansluiten, zoveel individueel als in groepsverband.
Paradijselijke omgeving
Laat je betoveren door de prachtige bergen en uitgestrekte groene valleien van Spanje. Kom tot rust in de ongerepte natuur en proef tijdens je wandeltocht overal de beste streekproducten. Loop door de bergen, langs de kusten en bezoek de historische schatten die dit land te bieden heeft en geniet ondertussen ook nog van het heerlijke klimaat. Spanje heeft zoveel te bieden om je een onvergetelijke vakantie te bieden.

 

Agiturismo
Zoek je naast een heerlijk ontspannende wandelvakantie ook nog een ontspannen plek om te overnachten? Ga dan zeker op zoek naar een agriturismo in de streek waar je wil verblijven. Dit zijn actieve boerderijen waarvan de eigenaren kamers verhuren in de boerderij of op een gastverblijf. Zo kun je van dichtbij zien hoe de bewoners van dat gebied hun dagen doorbrengen en proef je van eerlijke en ecologische streekproducten, die vaak ter plekke worden bewerkt en geproefd kunnen worden.

Reacties zijn gesloten.