Veilig hijsen cursus

Al jaren werk ik in de bouw. Hoewel ik het gevoel heb mijn werk goed uit te voeren en alles te weten over veiligheid en veilig hijsen cursus, heb ik toch altijd interesse gehad in het behalen van een certificaat voor veilig hijsen. Een veilige werkomgeving is mijns inzien één van de belangrijkste dingen op de werkplek en dat is zéker het geval wanneer het gaat om het manouvreren van zwaar materiaal. Ik heb in al deze jaren gelukkig nooit ongelukken gehad en nooit het gevoel gehad iets tekort te komen op kennisgebied, maar het kan altijd beter, sneller en veiliger.

Mijn collega’s zijn ook om

Ik moet eerlijk toegeven dat mijn interesse voornamelijk gewekt werd door het feit dat je met een certificaat in veilig hijsen éxtra verzekerd bent. Je stelt met een certificaat veilig hijsen zowel de arbo-arts als de verzekeraars gerust, zowel tijdens inspecties als in het geval er iets gebeurd. Dat brengt toch ook weer wat meer rust en veiligheid mee op de werkplek! Mijn medwerkers overwegen nu ook hun hijscertificaat te halen.

Reacties zijn gesloten.